Se întâmplă că recent una dintre prietenele mele are motanul în suferință. Doctorii spun că dacă i s-ar fi făcut controale regulate, din timp, și anumite analize, s-ar fi putut descoperi situația mai devreme și lucrurile ar fi fost mai puțin complicate. Iată o idee la care m-am gândit din start de când a apărut Ton în viețile noastre, și anume vizitele regulate la doctor, chiar dacă nu avem probleme. Știți, ca la oameni. Better safe than sorry. Vă las mai jos câteva informații despre o inițiativă globală a celor de la Royal Canin, care are ca scop educarea și conștientizarea posesorilor de animale în acest sens, cu precădere pentru posesorii de pisici. Campania se numește „Programează-ți pisica la medicul veterinar” și vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la îngrijirea sănătății pisicilor, a importanței vizitelor medicale, dar și să crească frecvența acestora.
Vizitele la medicul veterinar nu ar trebui să fie limitate la tratarea unei boli sau a unei dureri. Îngrijirea preventivă prin vizite anuale sau bianuale este critică pentru sănătatea generală și bunăstarea pisicii. Medicii veterinari pot afla detalii importante cu privire la istoricul medical și comportamentul unei pisici, pot monitoriza greutatea corporală, pot asigura vaccinarea și pot discuta despre nutriție, aceasta fiind subiectul număruI unu pe care deținătorii de pisici sunt interesați să-I discute cu medicul veterinar, conform studiului Royal Canin (studiu efectuat în SUA).
Știați că…
• 68% dintre deținătorii de pisici consideră că pisicile sunt mai sănătoase decât câinii?
• atunci când au fost întrebați de ce nu își duc mai des pisicile la medicul veterinar, primul motiv este efortul financiar (40%), în timp ce 31% dintre oameni au răspuns că ei consideră că pisicile lor nu au nevoie de control?
• 67% spun că și-ar duce pisica la veterinar mai des dacă ar fi mai ușor să facă acest lucru? Sau că este foarte probabil să întâlniți mai des bărbați în cabinetul medicului veterinar, decât femei?
• 34% dintre bărbații proprietari de pisici vizitează medicul veterinar mai des de o dată pe an, comparativ cu doar una din patru femei (26%)?
Chiar dacă ele își exprimă dragostea prin tors, mieunat și alintat, pisiciIe sunt foarte bune la disimulat atunci când le este rău sau suferă. De aceea este atât de important să vă duceți pisica la medicul veterinar pentru controale de rutină: pentru a ajuta la descoperirea unor maladii posibile și la luarea unor decizii în cunoștință de cauză cu privire la îngrijire, decizii care pot preveni problemeIe înainte de apariția lor.
Potrivit American Association of Feline Practitioners, sunt câteva lucruri pe care deținătorii de pisici Ie pot face pentru ca vizitele la medicul veterinar să fie mai puțin stresante:
- Să înțeleagă comportamentul pisicilor. Cabinetul medicului veterinar nu este un mediu familiar și are imagini, sunete și mirosuri care pot face pisica să simtă anxietate sau teamă. Acoperiți-i cu un prosop cușca în care o transportați pentru a bloca imaginea altor animale și pentru a atenua sunetele nefamiliare. Respectați nevoia pisicii dumneavoastră de a se adapta noului mediu.
- Ajutați-vă pisica să stea confortabil în cușca de transport. Puneți cușca într-o încăpere de acasă în care pisica își petrece mult timp și echipați-o cu un așternut moale, familiar, dar și cu jucării speciaIe.
- Luați cea mai bună cușcă de transport pentru pisica dumneavoastră. 0 cușcă sigură, stabilă și cu marginiIe dure care se deschide în partea superioara și în față și care poate fi luată și separată din mijloc este cea mai bună pentru pisica dumneavoastră.
- Duceți-vă pisica la o clinică prietenoasă cu pisicile – Cat Friendly ©. Aceste clinici veterinare au făcut modificări specifice pentru a reduce nivelul de stres și a oferi un mediu mai calm pentru dumneavoastră și pisica dumneavoastră.
- Mențineți o atmosferă calmă într-o casă cu multe pisici. La întoarcere, lăsați pisica în cușca de transport timp de câteva minute pentru a vedea cum reacționează toate pisicile dumneavoastră la mirosurile nefamiliare și separați-Ie dacă există semne de tensiune.
Comunicat de presă
Nu în ultimul rând
Royal Canin România face o acțiune de implicare a iubitorilor de pisici, pentru ca aceștia să devină ambasadori ai acestei campanii. Astfel, compania va DONA câte 1 kg de hrană pentru fiecare share/distribuire a postărilor din Campania #Cat2Vet derulată pe pagina de Facebook Royal Canin România. Detalii aici: https://www.facebook.com/RoyalCaninRomania/