14 sau 24 de recomandări… de filme și seriale

Pentru că vacanța asta a fost clar guvernată de filme și fiindcă în ultimii ani am redescoperit plăcerea de a mă uita la filme și aproape că am descoperit serialele, simt că se impune o mică listă. Ordinea este întâmplătoare, lista cuprinde toate genurile, este cât se poate de subiectivă și nu am pretenția că mă pricep la filme, sunt abia vreo 3 ani de când am putut să le fac loc în viața mea. Așadar:

 1. Jumanji 2: The next level – văzut cu copiii la cinema, văzut și Jumanji 1 din seria nouă, mi-au plăcut foarte mult. Cei care mă cunosc știu că nu sunt fan comedii și nici The Rock, dar uite că pe astea două le-am savurat cum se cuvine. Ceva lejer, când nu vrei să-ți obosești creierul prea mult, oh boy și faza aia cu maimuțele, oh boy.
 2. Star Wars, the Rise of Skywalker – nu sunt fan, dar mi-a plăcut, a fost mai bun decât altele, ca să fiu sinceră, poate că…
 3. The Mandalorian – based on Star Wars. Cum spuneam, nu sunt fan, dar mi-a plăcut chiar foarte mult. Fie și numai pentru baby Yoda și tot merită.
 4. Once Upon a Time in Hollywood – dat fiindcă nu vreau să supăr pe nimeni, dar și fiindcă nu am reușit să-l văd până la final, o să spun că nu m-a prins 😊. Practic, după o oră și jumătate din film, singurul fapt care mi s-a părut mie interesant a fost că Brad Pitt a încercat să-și ucidă nevasta (în film, da?) cu ani în urmă. Leo, bietul de el, nu va lua Oscarul nici de data asta și pe bună dreptate. Se vede stilul lui Tarantino totuși, chiar și fără sânge.
 5. Cei doi papi – să mai zic că Anthony Hopkins e preferatul meu of all times și că nu cred că are film/rol care să nu fie foarte bun? Nu mai zic, dar dincolo de asta filmul te face să-ți pui întrebări și asta, in my humble opinion, îl face un film bun. Și e bazat pe fapte reale, or so I’ve heard, ceea ce chiar te face să-ți pui întrebări. Îl găsiți pe Netflix.
 6. The Irishman – am ajuns la concluzia că e strict pentru nostalgici. Nu știu dacă e un film de Oscar și nici nu contează, mi-a plăcut, e pentru mine, iar Pacino joacă un Jimmy Hoffa absolut demențial.
 7. The Witcher – fiindcă e relativ nou n-am să dau spoilere, am să vi-l recomand și atât. Dar dacă e pe lista asta, înseamnă că ceva mi-a plăcut acolo, give it a try, e pe Netflix. Ah, ocazie cu care am decis că vreau lentile de contact mov. 😊  
 8. Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald – cu un Johnny Depp absolut cringe și fermecător și un Eddie Redmayne a cărui privire mă dă pe spate ca întotdeauna. Mult, muult mai bun decât prima parte.
 9. Messiah – an original Netflix care te provoacă să-ți pui întrebări. Foarte bun scenariul, cu mici hibe lăsate fără răspuns, zic eu în mod intenționat. Ce să mai, aștept cu nerăbdare sezonul doi, poate atunci o să cred. Nu e lung, merge șnur, eu zic să încercați.
 10. The Lion King 2019 – Hakuna Matata, că tot căutam eu rezoluții pentru 2020 mai deunăzi iată, am găsit: the „No worries” philosophy este singura rezoluție pe care o recunosc oficial pentru 2020.
 11. Marriage Story – nu-l mai dezbat, e și așa comentat îndelung. Povestea cu filmul ăsta e cam așa: în general, people see what they want to see. Așa și aici, îl vezi și iei din el ce crezi că e de luat sau te pliezi pe fix scena aia prin care ai trecut în viața reală, if case. Dar e de văzut, e filmul în care mie a început să-mi placă de Adam Driver. E un film care doare, nu e acțiune, poate fi boring, e un film de dialoguri și roluri și stereotipuri, ați fost avertizați.
 12. Dolor y gloria – iată un film poveste cu un Banderas bun ca vinul vechi. Again, nu e rocket science, e ușor dramatic (dar ușor) și pe alocuri controversat. E un sărut acolo care mi-a dat fiori. Îmi doresc să vină o vreme când copiii mei se vor uita la filmul ăsta.
 13. Joker – văzut de două ori, prima oară în octombrie 2019, revăzut în decembrie 2019. Dincolo de recomandarea de a-l vedea, vă las cu un citat, așa cum îmi place mie: “The worst part about having a mental illness is that people expect you to behave as if you don’t.” Ziceți voi că nu e așa.
 14. Umbre – iată un domn pe care vreau să-l cunosc în realitate (and I will), pe numele lui Șerban Pavlu, aka Relu Oncescu. Judecați-mă, dar am văzut mare parte din cele 3 sezoane împreună cu hunii 😊. Foarte bun pentru filmele noastre.  

Currently watching Counterpart, îl găsiți pe HboGo, cu un J. K. Simmson fabulos și o idee foarte mișto în spate.

Asta e ce am văzut doar în decembrie 2019 și-un pic din ianuarie 2020 😊, dar las mai jos și o altă mică listă care include filme și seriale din ultimii 3 ani, cele mai bune văzute de mine.

 1. Inglorious Bastards – nu mai zic nimic, că dacă nu-l știți sunteți mai rău decât mine, ceea ce nu știu dacă se poate 😊. E așa, de pus pe lista tuturor filmelor.
 2. The Last Castle – lasă că e cu Robert Redford, oh, lasă că e din 2001, lasă că e chiar cu James Galdolfini, să-i fie țărâna ușoară, lasă că-l vedem pe alocuri pe Hulk foarte tânăr, e unul dintre cele mai bune filme din lumea asta.
 3. The Green Mile – pentru că nu putea să lipsească Tom Hanks din această listă, nu se putea, nu. Am plâns mai mult decât la oricare alt film deși, vă rog să mă credeți că nu e chiar așa dramatic. Mă rog, voi știți deja, eu l-am descoperit foarte târziu, dar e pe lista filmelor de neuitat.
 4. The Green Book – uite altă poveste frumoasă și alt citat: „The world is full of lonely people too afraid to make the first move.” Vă rog insistent să îl vedeți.
 5. The Fault in Our Stars – this is just another love story, yet not another love story. Ca de obicei, un citat care mă lasă fără respirație de fiecare dată când ne întâlnim: „I fell in love with him like you fall asleep: slowly, and then all at once.”
 6. The Vikings – aicea avem niște dileme. L-am iubit puțin și l-am urât un pic mai mult pentru că a fost lung, dar până la urmă tot iubiți am rămas. E fain, aud că dacă v-a plăcut Game of Thrones pe care eu nu l-am văzut, o să vă placă, deși nu e chiar…
 7. Narcos – am văzut 4 sezoane (punem și Mexico), mi-a rămas inima la 2 din ele. E istorie, e cultură generală, e ce vreți, merită. Cel care nu știe cine a fost Pablo Escobar a trăit degeaba. Tot pe Netlifx.
 8. Money Heist – cea mai… de acțiune telenovelă evăr. Jur că merită, mi-a plăcut, 3 sezoane irosite cu folos. Berlin rulz, am zis!
 9. Peaky Blinders – îmi pare că trebuie să mă credeți tot pe cuvânt dacă nu altfel, și vă las un spoiler care, desigur, fără să vedeți, nu are niciun farmec: se întâmpla în subsolul vilei lui, un servitor bucătar corupt mână-n mână cu italienii cei răi, care tocmai îi jumulea niște gâște pentru cină, și care era, literally, plin de sânge pe mâini. Domnul a venit să se prezinte și a întins mâna…

„- Sir… I am sorry, I have blood on my hands….

 – So do I.”

10. Line of duty – that British police series, care e cu adevărat genuine. Vorbe, acțiune, strategie, british things, tot tacâmul. E pe Netlifx, cu mare plăcere. 😊

Nu în ultimul rând, niște mulțumiri 😊 merg aici, pentru că 95% din ce am văzut mai sus i se datorează.