Despre Alchimie, cu Marius Matache

Marius Matache este un fenomen. De profesie inginer chimist, a făcut ce a făcut de-a lungul anilor și a ajuns cântăreț de folk, unul bun, aș spune, și blogger. Nu știu cum le îmbină pe toate, dar cumva îi reușește treaba și ne place.

mache

L-am ascultat cel mai recent pe 8 martie, la o invitație specială de Ziua Femeii pentru bloggerițe. I-am îmbrățișat cu drag muzica, din nou, atât pe a lui, cât și pe a Alinei Manole. Mi-a mers la suflet, mai ales în această perioadă. Pentru că asta face Mache, ajunge la suflete. Iar dacă la asta mai adaug și locul frumos în care s-au petrecut toate – Casa Eliad, despre care deja am scris aici -, dacă mai spun și despre doamna Medi Dinu, la a cărei expoziție de tablouri am avut privilegiul să merg, pot spune cu mâna pe inimă că a fost un 8 martie special.

Vă las câteva poze și vă invit să mergeți la expoziție și să aflați mai multe despre Medi Dinu, o femeie senzațională care, la cei 107 ani ai săi (și nu e nicio greșeală aici) reușește să ne surclaseze pe mulți dintre noi, ăștia mai tineri și mai fără viață.

Medi_dinu_lucrareMedi-Dinu-lucrare-3peisaj_din_sulina,1982

Să ne întoarcem la Alchimie. Echipa

  • Victor Panfilov – producător muzical, orchestrator, masterizare, chitări electrice, idei geniale;
  • Sorin Poclitaru – textier, organizator de spectacole, președintele Asociației F.A.I.R. (casa de discuri unde apare Alchimie), prietenie temeinică;
  • Cristian Mihai – nai, voci auxiliare, de multe ori genial;
  • Radu Tudoroiu – copertă, conținut foto și video, my brother from another mother;
  • Vlad Dulea – management&strategie, plus prietenie;
  • Cristian China-Birta – branding&PR, social media, bere;
  • Vlady Săteanu – basist de vis, pe ce (corzi) pune mâna, iese magie;
  • Vladimir Sergheev – tobe, umor, implicare;
  • Lyuben Gordievsky – keyboards, vorbește aceeași limbă ca Victor (nu doar rusă, ci și muzică pe pâine);
  • Alexandru Panfilov – chitări electrice, tinerețe, viitor invitat de G3.

Albumul

Alchimie este următorul album muzical al lui Mache, despre care Mache spune: „Albumul în sine va fi o surpriză chiar și pentru cei care mă cunosc, mai ales din punctul de vedere al sound-ului. Este o poveste cu 11 capitole, care se deschide La un han și se încheie pe linia ferată, cu trenul care pleacă, dar lasă deschisă povestea pentru o continuare, cu două piese cu ploaie, cu două piese lirice, toate situate diametral opus față de piesa centrală, Alchimistul.” Poți participa și tu la această campanie de crowdfunding, cu o cotizație minima de 5 euro. Suma necesară este de 4.000 euro și nu s-a strâns până acum nici măcăr o mie, așadar ar fi momentul să ne implicăm.

Despre proiecutul lui Marius, cel muzical, pe care vă rog și eu să-l sprijiniți, aveți mai multe detalii aici, dar și în video mai jos.

Lista susținătorilor este aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *