Psihotrauma.ro devine ISTT.ro

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) are de câteva zile casă nouă. Vechiul website a devenit www.istt.ro, un loc proaspăt vizual, dar și din punct de vedere conținut și organizare.

Pe noul website puteți găsi toate informațiile legate de ISTT: servicii dedicate publicului larg – categoria Pentru Tine – asistare psihologică pentru diverse categorii și psihoterapie de grup și respectiv, servicii dedicate specialiștilor – categoria Pentru Specialiști – unde sunt incluse formările, colaborările și programele de cercetare. Mai mult decât atât, ISTT pune la dispoziție pe site-ul său o serie de Resurse Educaționale – articole, broșuri, cărți, informații specializate pentru cei care au nevoie.

Una dintre cele mai căutate categorii este cu siguranță cea de Evenimente. Membrii ISTT organizează frecvent evenimente și prelegeri pe diferite teme, destinate și publicului larg și specialiștilor și pe toate le puteți găsi aici.

Testimoniale, poze, materiale video evenimente, informații de ultimă oră, toate organizate sub aceeași umbrelă, pe www.istt.ro. Iar dacă vreți să fiți la curent cu noutățile, nu strică o abonare la newsletter aici.

Tu știi ce este o traumă?

De la primele semne, pe care uneori nu știm să le recunoaștem și până la efecte serioase, poate fi doar un pas către traumă. Iată de ce este important să știm ce poate însemna o traumă, pentru a le putea gestiona sau recunoaște. O definiție a traumei, așa cum a fost ea oferită de Fisher şi Riedesser, 1998 este: „Răspunsul organismului la o situaţie critică de suprasarcină şi la evenimente critice.”

Trauma psihică reprezintă o „experienţă vitală de discrepanţă între factorii situaţionali ameninţători şi capacităţile individuale de stăpânire, care este însoţită de sentimente de neajutorare şi abandonare, o experiență lipsită de apărare şi care duce astfel la o zdruncinare de durată a înţelegerii de sine şi de lume, ne spun și G. Fischer, P. Riedesser, 1998. Specialiștii notează și diferența dintre stres și traumă: în stres cu cât faci mai multe, cu cât depui mai mult efort, cu atât lucrurile se îmbunătăţesc. În traumă cu cât faci mai multe, cu cât depui mai mult efort, cu atât lucrurile se înrăutăţesc. Mă rog, e mult de spus și nu trauma în sine face subiectul acestui articol, dar e bine de știut că pe site-ul nou al echipei de la ISTT puteți găsi tot soiul de informații despre traumă și mai mult decât atât, poți găsi ajutor. Un lucru de care cred că avem nevoie cu toții, fie că știm să-l cerem sau nu.

Despre ISTT

ISTT sunt cei care te pot ajuta să faci față celor de mai sus.

ISTT este o asociație profesională non-profit care oferă ajutor psihologic celor care au nevoie. Înființată în 2010, ISTT oferă pentru publicul larg : servicii de consiliere psihologică, evaluare, psihoterapie (individual, în cuplu sau pentru familie), organizând periodic workshop-uri și ateliere.

Din 2010 până în prezent, peste 400 de persoane au primit GRATUIT suport psihologic pentru ameliorarea efectelor negative ale experiențelor traumelor trăite.

Mai mult decât atât, ISTT promovează cunoștințele despre traumele psihice, oferind spcialiștilor sau celor interesați de domeniu cursuri de formare continuă referitoare la psihotraumatologie (pentru psihologi, medici, cadre didactice).

Până în prezent, peste 500 de persoane au participat la training-urile formative oferite prin intermediul ISTT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *