Dans contemporan la FITS 2018

Știu că știți, da, sunt la Sibiu și mă delectez, pe lângă mâncare bună, cu cele mai faine spectacole ale ediției cu nr 25 a Festivalului Internațional de Teatru. Iar dacă anul trecut vă spuneam că, pentru mine, focusul a fost pe spectacolole de stradă și pe cele de circ (și nu, nu vă gândiți aici la animale de niciun fel), ei bine anul ăsta am mai adăugat un layer pe tapet: dans. Am pierdut anul trecut multe spectacole de dans și am auzit atât de multe lucruri bune despre asta încât anul ăsta am zis că nu mai ratez. Așadar, excursia mea culturală de la #FITS2018 a început brusc, dar frumos, cu un spectacol de dans: Laptele Mamei – Kibbutz Contemporary Dance Company.

O oră de dans contemporan plin de emoții de toate felurile. Despre Kibbutz auzisem multe înainte, dar până nu te așezi cu ei în sala de spectacol, nu înțelegi de ce biletele sunt sold out de fiecare dată. Preț de o oră, o sală întreagă practic nu mai respira decât în ritmurile lor de dans.

„Laptele Mamei” – Un Cântec de Dragoste pentru Părinți

Directorul artistic, Rami Be’er, analizează, prin intermediul dansului, iubirea părinților săi, supraviețuitori ai Holocaustului, pentru moștenirea culturală europeană pe care i-au transmis-o lui. Acolo, în „cavernele dansului”, reușește, pentru un moment, să trezească fragmente de amintiri din viața și cultura pe care a primit-o de la tatăl și mama lui. Pe o scenă slab-luminată, parțial de un candelabru care atârnă în centru, el creează atmosfera unui spațiu întunecat din care răzbat bătăi de inimă.

Nu cred să mai puteți să-i vedeți pe cei de la Kibbutz în această ediție a festivalului, dar nu strică să știți pe viitor. Pentru cei ce nu au achiziționat încă bilete și sunt în drum spre festival, să știți că puteți cumpăra bilete și de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), pe toată perioada festivalului, între 9:00 – 20:00, iar biroul Info Desk de află în același loc, cu același program de funcționare. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

 

Foto: Paul Baila

3300 de invitați din 73 de țări

Peste 3300 de artiști și invitați speciali sunt așteptați să sosească la Sibiu pentru ediția de 25 de ani a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Festivalul pune bazele unui loc de întâlnire unic în lume prin diversitatea ideilor puse în dezbatere, precum și prin energia culturii specifice fiecărei țări reprezentate. Festivalul găzduiește anul acesta 525 de evenimente în 73 de spații diferite. Ce pot să vă spun eu după 3 zile de festival este că nu am mai văzut nicicând Sibiul atât de viu, în cursul săptămânii. Cred că cifrele finale vor fi peste așteptări.

Cât despre mine, revin cu vești și spectacole noi cât de curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *