De ce nu am mai scris pe blog

„Cărțile te fac neprost.” (Sector 7)

Cred că un titlu mai potrivit ar fi de fapt „De ce nu prea mai scriu pe blog”, fiidncă nu e ca și când nu am mai scris chiar deloc iar faptul că scriu chiar acum, la mjilocul anului, mă face să fiu optimistă și să cred că voi ajunge chiar la trei articole în acest an 😊. Sau poate un alt motiv e că scriu și pe alte platforme, pe alte canale de comunicare mai mult sau mai puțin publice, având și alte proiecte de suflet. Sau poate că și blogul ăsta are nevoie de o mică transformare – de multe ori m-am gândit să-l fac cinefil sau cititor de cărți. Pentru că de citit citesc, mai vizionez câte ceva, dar chiar și așa nu am pretenția că pot fi un specialist în aceste domenii. Sau poate, o dată cu pandemia și pauza prelungită de facebook, am descoperit că timpul poate fi folosit și pentru alte lucruri.

Voi continua însă seria de recomandări din domeniul cărților și vă arăt azi cea mai recentă achiziție/cadou. Nu e chiar o recomandare, căci nu le-am citit încă, dar poate vă sunt de ajutor.  

  1. Institutul, Stephen King. Fiindcă puține sunt comenzile de cărți din care să lipsească una de Stephen King, cel puțin în ultima vreme. Pentru că e regele. Pentru că scrie atât de bine. Iar această alegere, well, fiindcă e una din cărțile lui cât de cât normale (cred). 😊
  2. Scandalul, Frederik Backman. Am primit o recomandare și nu poate fi rea, sunt sigură, este cel care a scris „Un bărbat pe nume Ove” care mi-a plăcut foarte mult și pe care, de asemenea, o recomand mereu în discuțiile mele despre cărți.Sau dacă doriți serial, găsiți o variantă pe HBO GO.
  3. Solenoid, Mircea Cărtărescu. Recunosc că nu am citit-o până acum și pot doar să mă bucur că nu e timpul pierdut. Și încă o speranță: hunii au avut de analizat la limba română un fragment din Solenoid și m-au întrebat ceva anume și, uite așa, deja știu cât e de frumoasă. Ce bine e să ai și copii!
  4. Scara lui Iakov, Ludmila Ulițkaia. Din nou, am primit o recomandare și cred că vă fi una dintre acele cărți de căpătâi, care va lăsa cu siguranță urme. Abia aștept să o încep.
  5. Am uitat să fim fericiți, Nouă străini și Micile minciuni nevinovate, Liane Moriarty. Pentru că vine el și concediul ăla cândva, cu citit pe plajă și tot. Și poate văd și serialul celebru pe HBO GO, dacă e.
  6. Dragostea durează trei ani, Frederic Beigbeder. Pentru că așa e, uneori dragostea chiar durează trei ani.
  7. Femei care aleargă cu lupii, Dr. Clarissa Pinkola Estes. Pentru că am uneori gânduri din astea ciudate, de a înțelege lucruri serioase și de a mă înțelege sau repara pe alocuri. 😊
  8. O chestiune de viață și de moarte, Irvin D. Yalom, Marylin Yalom. Tot din seria vindecării ce va să vie.
  9. Despre somn, Mathew Walker. Fiindcă foarte multă lume o laudă și fiindcă am nevoie disperată de somn și nu-l găsesc pe toate drumurile.

Sport la citit, pentru updates mai frecvente există întotdeauna un cont de Goodreads la îndemână.

Un comentariu la „De ce nu am mai scris pe blog”

  1. Revenind la titlul de sus: Da, cartile te fac neprost, te fac mai bun, ceva mai vesel, ceva mai cald, ceva mai intelept. Si cartile-si face treaba foarte bine, mai ales in aceasta vreme cand avem din ce in ce mai putina captivitate pe teme serioase, anume cand vrem sa iesim din rutina si sa experimentam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *