Social media, cartofi prăjiți și mărțișoare

Aș spune că sunt ingredientele unei ediții reușite, cea din 2017, a Social Media Summit București, eveniment ce a avut loc pe 1 martie și care a reușit să pună pe tapet unele dintre cele mai stringente topicuri ale online-ului românesc. Cred că a fost cea mai reușită ediție dintre toate, cred că am văzut cei mai buni speakeri din ultima vreme adunați în același loc, am văzut conținut de calitate, am apreciat networking-ul la adevărata lui valoare (ca un alcoolic după 6 luni de pauză), am văzut activări faine, apreciate, m-am revăzut cu oameni și mai faini, ce să mai, m-am simțit ca peștele în apă.

Am să amintesc succint despre două momente care m-au ținut pe scaun preț de câteva ore, ceea ce nu e chiar ușor:

  • Sesiunea INFLUENȚA ONLINE ÎN OFFLINE, cu invitați numai unul și una: Mona Dîrțu (jurnalist), Barbu Mateescu (sociolog), Cătălin Teniță (Managing Partner, TreeWorks), Radu Atanasiu (Adjunct Lecturer, Maastricht School of Management România). S-a vorbit despre #văvedem, despre likes și shares și cum faci, dacă-l faci, pasul către acțiune după vorba aruncată pe facebook, despre bulele noastre de toate zilele, despre manipulare, a fost cu cifre, a fost cum trebuie.
  • Sesiunea INTRODUCERE ÎN UNIVERSUL COMPETIȚIILOR DE DEBATE, unde i-am revăzut pe băieții de la Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO), pe care i-am cunoscut în tabără și care și-au arătat încă o dată talentul. Nu în ultimul rând, ceva talent ne-au arătat și membrii celor două echipe aflate în debate: echipa pro media online (Monica Botez – Managing Partner, Golin România, Alexandru Oancea – Marketing Manager, VEKA România, Alexandru Negrea – Consultant Social Media) și echipa pro mass-media tradițională (Monica Jitariuc – Managing Director, MSLGROUP The Practice, Tudor Galoș – Consumer Marketing Director, Microsoft România, Cristian China Birta – Cristianchinabirta.ro).

Digital Report 2017

Revista Biz a lansat în cadrul Social Media Summit București un nou proiect editorial – Digital Report 2017. Realizat cu sprijinul Zelist Monitor și Screen Native, ghidul reunește informații despre agenții de digital din România, tendințe și evoluții ale pieței de digital, liste cu cele mai relevante nume din blogosfera românească, clasificate în funcție de domeniile pe care le acoperă, top 50 cei mai urmăriți vloggeri români, top conturi de Instagram, precum și  top bloggeri cu care au colaborat cel mai bine agențiile de comunicare și top agenții cu care au colaborat bloggerii în 2016. Îl poți comanda de aici.

Meserii de pe net

#meseriidepenet este un nou proiect marca Biz, lansat și el la #smsbucurești 2017, având ca scop includerea în COR a noilor meserii din mediul online, care, fie vorba între noi, nu mai sunt deloc noi, și care totuși nu-și au locul decât în semnături digitale pompoase și exceluri complicate. Dacă vrei să te implici, poți semna petiția aici. Poate cu o petiție nu se face primăvară, dar poate fi un prim pas spre o normalitate.

PS: da, au avut Staropramen și de data asta! Și chiar și niște KFC foarte bine venit. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *