Record de vânzări pentru #FITS2017

Între 9 și 18 iunie are loc cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Din cele 24 am mers de-a lungul anului la vreo 3 dintre ele, pe vremea când FITS nu era ce este acum, în sensul cel mai bun al expresiei. Am să merg la această a 24-a ediție, după o pauză nepermis de lungă, cu promisiuni în barbă și speranțe în suflet că multe alte lucruri se vor schimba de acum în ceea ce mă privește.

Așa cum spuneam, #FITS nu mai e ce a fost. Și nu mi-o spun doar prietenii, unii dintre ei nelipsiți la ultimele 10 ediții. Nu o spun doar ecourile din presă, nu e doar promovare făcută ca la carte. O spun și specialiștii, desigur, dar cel mai bun critic rămâne publicul larg și, cel mai sincer, de altfel. Pentru ediția din acest an faptul că s-au vândut deja 17.000 de bilete și că 78 de spectacole au locurile epuizate, e cea mai bună dovadă că lucrurile evoluează. Mă bucur, mi se umple sufletul, sincer, să văd interesul românilor pentru cultură, pentru artă, pentru frumos. Mă face să cred într-un viitor al hunilor care nu se vor simți marginalizați sau singuri, într-o lume din care prea puțini oameni vor face parte. Mă face să cred că mai avem o șansă.

Tema din acest an de la FITS este iubirea. Zâmbesc în barbă, știu eu de ce, imposibil să nu fie minunat. Gândiți-vă doar, peste 68.000 de oameni cât se estimează că vor ajunge anul acesta la festival vor vedea, vor respira, vor vorbi iubire. Mi se pare pur și simplu frumos, și să vrei nu are cum să nu te atingă.

„Parteneriatele noastre sunt o unitate de forțe și o formulă de a arăta iubirea. Nu sunt multe comunități în lume care își dau mâna pentru triumful culturii, dar mă bucur să spun că festivalul nostru este unul dintre ele. Toți cei care ni s-au alăturat, au făcut-o pentru că au găsit un eveniment care întâi dăruiește, înainte să ceară orice. FITS este unic pentru că vine din structura intimă a acestei comunități, iar tot ce a născut, a născut din necesitate.”, Constantin Chiriac. Președinte FITS.

Aveți aici programul complet, pe zile, și multe alte informații, iar dacă vă nimeriți chiar azi prin Sibiu, nu ratați spectacolul Rug, cu începere de la ora 18.00, la Colegiul Național Octavian Goga.  Dacă nu puteți ajunge încă de la început, puteți fi la curent cu tot ce mișcă pe pagina de Facebook a Festivalului.

Să vă mai spun câte ceva despre evenimentele de stradă, așa, ca să nu vă necăjiți că poate nu vă mișcați rapid să mai prindeți niște bilete. Căci accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul #FITS2017 este gratuit și ele nu sunt deloc mai prejos decât celelalte. Avem „Incursiune în abis” (paradă de lumini purtată de ritmul tobelor taiko și sunete electronice, circ, muzică, foc, elemente pirotehnice), „Acei oameni minunaţi şi maşinăriile lor visătoare” care vin din Franța să anime pietonala Nicolae Bălcescu, îmbinând instalațiile mecanice cu circul, muzica și teatrul, „Farmecul Carnavalului” de la Comparsa Las Monjas șiiii, șiiii unul dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri, vine cu primul spectacol de acest gen care are loc într-un cort de circ, la Baza Hipică Sibiu. Programul complet al evenimentelor outdoor e aici: http://www.sibfest.ro/2017/strada

Pentru spectacolele indoor, să luați bilete din cele emise de Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, zilnic, de la ora 9:00 – 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Biletele pot fi achiziționate și online, de la www.eventim.ro sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Ah, inimă, mai stai oleacă, că acum vin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *