Cum se naște motivarea și învățarea

Se vorbește tot mai des în zilele noastre despre motivare și învățare. Care sunt condițiile fundamentale? Cum ajungi să-ți dezvoltăți abilitățile pe care le ai nativ, cum le poți păstra în timp, cum poți adăuga altele noi sau altfel spus, cum poți deveni un om mai bun. Ei bine, dacă ajungi ca adult să-ți pui astfel de întrebări, nu e rău, dar s-ar putea să fi pierdut pași importanți între timp. Pentru a deveni un adult echilibrat, ai nevoie de un start bun atunci când ești copil.

Conferințele EKA pentru părinți își propun să îi ajute pe acestea să vadă ceea ce deja copiii lor au bun în ei. Să-i ghideze, să-i informeze și să le dea instrumentele necesare de lucru pentru a identifica modul în care se face învățarea, paradigmele acesteia și pârgiile prin care părinții își pot ajuta copiii. Conferințele EKA pentru părinți au loc lunar, în perioada octombrie 2017 – mai 2018, îmbrățisând diferite teme: Învăţarea – paradigmele învăţării, Cum învaţă copiii, Învăţarea şi curiozitatea, Învăţarea şi perseverenţa, Învăţarea şi relaţiile umane, Învăţarea şi vulnerabilitatea, Învăţarea şi împlinirea vieţii umane. 

Mesaj pentru părinți

Este foarte important în primul rând ca părinții să înțeleagă modul în care dispozițiile lor (dar și ale copiilor) le influențează acestora comportamentul. Mindset-ul unui părinte, felul în care percepe el învățarea, modul în care se poziționează față de ea și față de copil, este ceea ce va modela și influența comportamentul, motivaţia şi performanţa în învăţare a celui mic. Să fim deschiși către ce poate și vrea cel mic, nu către ce vrem noi pentru el.

Despre activitatea EKA puteți citi pe larg și pe blogul EKA.

Trainer conferințe

Conferințele EKA pentru părinți sunt susținute de Mihai Gânj, fondatorul International House Bucharest – de 7 ani liderul cursurilor de limba engleză din România. Mihai Gânj este absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A beneficiat de o bursă de studii din partea guvernului român și indian pentru studiul limbii sanskrite și al civilizației indiene. A lucrat la Universitatea din București ca preparator universitar timp de 3 ani și în cadrul International House Ltd din Londra ca membru al board-ului de conducere timp de 6 ani. Este inspector în cadrul International House World Organisation din Londra, consultant în dezvoltarea relațiilor umane în curs de validare de Institutul ESPERE din Paris și trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda. În ultimii 2 ani, găzduiește ateliere care au drept scop folosirea descoperirilor de la Universitatea Stanford în creșterea gradului de motivare în procesul de învățare al elevilor, părinților, educatorilor din școlile de stat și private din București, precum și al angajaților din companiile care operează în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *